Nyhedsarkiv 2013

Rock Around the World

14. december 2013

Kunstneren Molly Haslunds installation på hækken ind til klosteret "Balkonen", eller som nogle kalder den "Skafottet", som har stået siden 23. september, blev i dag taget ned i forbindelse med en performance af kunstneren i samarbejde med klosteret.

 

Molly Haslunds værker er en fysisk refleksion over, hvordan vi opholder os i og bevæger os gennem byrummet. Hun kridter banen op for en undersøgelse af den måde, hvorpå hække, mure, streger og andre abstrakte indhegninger afgrænser og definerer vores handlerum.

 

På fotoet ses nogle af tilskuerene på vej hen over hækken via balkonen. Senere fortalte klosterforvalteren grusomme historier inde i klosteret og Molly Haslund sluttede af med en performance i Klosterhaven.

 

 

 

 

KLOSTERMUREN ER FÆRDIG

29. oktober 2013

Så blev klostermurprojektet færdigt.

Murerfirmaet A. Villadsen Aps. lagde sidste hånd på projektet og færdiggørelsen af muren blev markeret ved en lille reception i klosterets riddersal tirsdag d. 29/10 2013.

Til stede ved receptionen var blandt andre Roskildes borgmester, Joy Mogensen samt byrådsmedlemmerne Evan Lynnerup og Kaj V. Hansen. Klosterets beboere samt hele initiativgruppen bag "Støt Klostermuren" var ligeledes til stede, ligesom repræsentanter for fonde, organisationer og firmaer, som har støttet projektet. Repræsentanter for murerfirmaet A. Villadsen deltog naturligvis også i markeringen af færdiggørelsen.

Klosterforvalter Søren Lyder Jacobsen lagde i sin tale vægt på den fantastiske opbakning projektet har fået - især fra Roskildes borgere og erhvervsdrivende, som med store og små beløb samt donation af materialer og tjenesteydelser har bidraget til indsamlingen "Støt Klostermuren". Klosterforvalteren betegnede denne offervilje som helt unik og afgørende for, at man sideløbende har kunne opnå økonomisk støtte fra en række større fonde samt fra Rotaryklubberne i Roskilde.

Samlet har anstrengelserne ført til, at den totale byggesum på godt 1,6 mio. kr. har kunnet fremskaffes. Heraf stammer mere end 85.000 kr. fra borgerindsamlingen.

Klosterforvalteren glædede sig over det flotte resultat, som dagligt vil glæde klosteret, dets naboer, borgere i byen samt de mange gæster og turister. Han udtrykte håb om, at muren nu kan holde de næste 100 år, og at behandlingen med antigraffitibelægning vil sikre en flot og graffitifri mur i fremtiden.

Søren Lyder Jacobsen takkede A. Villadsen for det flotte håndværk og for gennemførelsen af projektet til tiden og til den budgetterede pris.

Roskilde Tekniske Skoles Bygningsafdeling står for en mindre del af projektet på havesiden af muren. Det har af praktiske grunde ikke været muligt at gennemføre denne del i efteråret 2013, men det vil blive udført i løbet af det kommende forår, når der igen er elever på RTS BYG til rådighed.

 

Please reload

© 2013 - 2020 by Roskilde Kloster

Roskilde Kloster

Sankt Peders Stræde 8E

4000 Roskilde

Tlf.:         46350219

E-mail:    info@roskildekloster.dk

CVR.nr.:  14772316