Sommerrundvisninger

Rundvisninger for individuelle gæster i sommerferien

 

Alle billetter til sommerundvisningerne og ekstra-rundvisningerne er desværre udsolgt.

Der er billetter til særrundvisninger d. 9/9 og 16/9.

 

Alle sommerrundvisninger og ekstrarundvisninger er nu fuldt booket.

Der er ingen ledige billetter. ​Der er ingen billetsalg ved døren.

I september kommer der igen mulighed for at komme inden for i klosteret.

Vi arrangerer tre spændende særrundvisninger  - UNG I KLOSTER - i forbindelse med Golden Days 2020, d. 9/9 og d. 16/9. Se mere her.

Roskilde Kloster ønsker, at det skal være sikkert og trygt at komme på rundvisning.

På grund af Corona-situationen har vi derfor reduceret maksimumantallet af gæster på rundvisningerne til 15 personer (mod normalt 30).

Vi følger Kulturministeriets og Sundhedsministeriets retningslinjer for antal gæster pr. kvadratmeter, afstand mellem gæsterne, rengøring, hygiejne mv.

Vi sørger for ekstra rengøring efter hver rundvisning, og der er papirhåndklæder, flydende sæbe og håndsprit til rådighed.

Statstilskud til entrébilletter gælder frem til 9. august.

Alle rundvisninger er guidede omvisninger på dansk, og varer ca. 1 time og 15 minutter.
Rundvisningerne begynder præcis på det angivne starttidspunkt.

Rundvisningerne er ikke egnede for små børn.

 

Rundvisningerne gentages hvert år i skolesommerferien.

Vedrørende parkering og adgang til klosteret, se under "Kontakt".

Entrépris:  70 kr. (Enhedspris)

De individuelle onsdagsrundvisninger i skolesommerferien giver mulighed for at enkeltpersoner eller små grupper kan få mulighed for at se klosteret. Disse rundvisninger gennemføres i øvrigt på samme måde som klosterets normale grupperundvisninger med klosterets egne guider, som kender klosteret og dets historie ind og ud.

 

På rundvisningerne ser man Riddersalen, Den Røde Stue, Brahestuen og Klosterkirken. Hvis vejret tillader starter rundvisningerne med en kort tur gennem klosterets have.

 

På turen rundt hører man om klosterets spændende historie, lige fra Sortebrødremunkene stiftede Sankte Catharinae Kloster i 1231, om klosterperioden, omvæltningerne omkring Reformationen, oprettelsen af Roskilde adelige Jomfrukloster og helt frem til i dag, hvor klosteret fungerer som en selvejende stiftelse, og guiden fortæller sjove og spændende historier om Sortebrødremunkene, klosterlivet, de adelige jomfruer og det nutidige Roskilde Kloster. Efter rundvisningen vil klosterets lange og spændende historie stå lyslevende for den besøgende.

Rundvisningen tager 1 time  og 15 minutter.

Der gennemføres årligt omkring 150 rundvisninger i Roskilde Kloster og godt 5.000 gæster besøger klosteret i forbindelse med rundvisninger og arrangementer.

 

Alle indtægter fra rundvisninger og arrangementer går ubeskåret til at drive og vedligeholde klosteret, som ikke modtager nogen form for offentlig støtte.

 

​​​​​​​​​​​​Butik

​Vi er for små til at have en egentlig museumsbutik, men vi sælger en meget flot brochure med fine billeder og beretning om klosteret.
Den koster kun 30,- kr. 

 

Vi har også et sortiment af postkort til 2,- kr. pr. stk eller 3 stk. for 5,- kr.

 

Overskuddet fra salget går ubeskåret til klosterets drift.