top of page

​Rundvisninger for individuelle gæster i Påsken 

Skærtorsdag og Langfredag - Begge dage kl. 11.00 og kl. 14.00.

Rundvisningerne er guidede omvisninger på dansk. De varer ca. 1 time og 15 minutter. Rundvisningerne starter præcis kl. 11 og kl. 14.

Eventuelle overskydende billetter sælges 5 minutter før rundvisningerne starter ved indgang C , men der er begrænset plads, og de fleste rundvisninger bliver udsolgt på forhånd.

Rundvisningerne gentages i Påsken hvert år.


Entrépris:  75 kr.  Børn (7-14 år): 35 kr.

Rundvisningerne er ikke egnede for små børn.

Vedrørende parkering og adgang til klosteret, se under "Kontakt".

De individuelle rundvisninger i påsken giver mulighed for, at enkeltpersoner eller små grupper kan få mulighed for at se klosteret. Disse rundvisninger gennemføres i øvrigt på samme måde som klosterets normale grupperundvisninger med klosterets egne guider, som kender klosteret og dets historie ind og ud.

 

På rundvisningerne ser man Riddersalen, Den Røde Stue, Brahestuen og Klosterkirken. Hvis vejret tillader starter rundvisningerne med en kort tur gennem klosterets have.

 

På turen rundt hører man om klosterets spændende historie, lige fra Sortebrødremunkene stiftede Sankte Catharinae Kloster i 1231, om klosterperioden, omvæltningerne omkring Reformationen, oprettelsen af Roskilde adelige Jomfrukloster og helt frem til i dag, hvor klosteret fungerer som en selvejende stiftelse, og guiden fortæller sjove og spændende historier om Sortebrødremunkene, klosterlivet, de adelige jomfruer og det nutidige Roskilde Kloster. Efter rundvisningen vil klosterets lange og spændende historie stå lyslevende for den besøgende.

Rundvisningen tager 1 time  og 15 minutter.

Der gennemføres årligt omkring 150 rundvisninger i Roskilde Kloster og godt 5.000 gæster besøger klosteret i forbindelse med rundvisninger og arrangementer.

 

Alle indtægter fra rundvisninger og arrangementer går ubeskåret til at drive og vedligeholde klosteret, som ikke modtager nogen form for offentlig støtte.

 

​​​​​​​​​​​​Butik

​Vi har ikke en egentlig museumsbutik, men vi har

  • en ny, spændende bog om klosteret. 100,- kr.

  • en flot brochure med fine billeder og en kort beretning om klosteret. 30,- kr. 

  • et sortiment af postkort. 2,- kr. pr. stk., 3 stk. for 5,- kr.

Overskuddet fra salget går ubeskåret til klosterets drift.

bottom of page