top of page

Digitalisering af Roskilde Klosters samling af kort og bygningstegninger

En gruppe ildsjæle bestående af Per Bay Lund, Jakob  Zeuner og Per Steenholdt har fuldstændig gratis og på frivillig basis sat sig for at hjælpe klosteret med en digitalisering og registrering af klosterets store samling af gamle kort og bygningstegninger.

Samlingen, der rummer kort, matrikelkort og bygningstegninger tilbage fra begyndelse af 1700-tallet, har stor historisk betydning og har meget stor lokalhistorisk interesse.

Gennem en registrering og digitalisering vil det blive muligt for både faghistorikere og lokalhistorisk interesserede umiddelbart at kunne tilgå materialet i en professionel digitalisering.

Arbejdet med digitaliseringen er startet d. 15. januar 2015. Per Lund har oprettet et midlertidigt atelier i klosterets Hjørnestue, hvor han med fuldt professionelt udstyr de næste par uger vil arbejde sig gennem samlingerne.

Herefter forstår et stort redigerings- og registreringsarbejde.

Roskilde Kloster er meget taknemlig for denne enestående støtte til et digitaliseringsprojekt, som der på ingen måde ville have været mulighed for at gennemføre for klosterets egne økonomiske midler.

Klik på billederne for at se dem i større format.

bottom of page